Chinese kruidenbehandeling in Bergen op Zoom

Laat kruidentherapie uw klachten oplossen

Kruidentherapie kan een aanvulling zijn op de acupunctuurbehandeling. Wanneer een behandeling niet genoeg aanslaat, kan de heilzame werking van Chinese kruiden een mooie aanvulling zijn op de behandeling. Acupunctuur Kuyper in Bergen op Zoom bouwt daarmee voort op een ruim 2000 jaar oude traditie.

Chinese Kruiden

 In China bestaat het grootste gedeelte van de Chinese geneeskunde uit werken met kruiden. Daarna komen pas acupunctuur en overige behandelmethoden zoals zoals cupping en moxa. Dit is natuurlijk niet zo gek, want in het Westen gaat het ongeveer hetzelfde. Wanneer men ziek is krijgt men medicijnen en in China zijn dat de kruiden uit de omgeving. De mensen zijn er al eeuwen achter dat wanneer er vanbinnen een disbalans is, men iets in het lichaam moet stoppen om dat op te lossen. De oudste kruidenformules zijn dan ook ruim 2000 jaar oud en worden tot op de dag van vandaag nog steeds gebruikt. 


Anders dan binnen de westerse geneeskunde zijn kruidenformules afgestemd op de persoon. Zo kunnen drie mensen met maagklachten alle drie een andere kruidenformule mee naar huis krijgen. Dit komt omdat we allemaal een andere constitutie hebben met andere lichaamseigenschappen. De acupuncturist/herbalist zal eerst een uitgebreide anamnese met de patiënt afnemen voordat hij/zij iets voorschrijft.

Een ander groot verschil is dat bij juist gebruik van kruiden geen bijwerkingen mogen optreden. Elke klacht is een disbalans in het lichaam, en de kruiden dienen deze balans te herstellen. Dit is erg belangrijk, want dat betekent dat wanneer de balans hersteld is u kunt stoppen met het gebruik van de kruiden. Westerse medicatie daarentegen is zeer effectief in het behandelen van de symptomen. Echter: als de medicatie is uitgewerkt komen ook de klachten weer terug. Dat is dan ook de reden dat u sommige medicijnen de rest van uw leven moet blijven gebruiken.


Chinese kruiden worden bij Acupunctuur Kuyper gebruikt als aanvulling op de behandeling wanneer wordt ingeschat dat acupunctuur alleen niet voldoende is om het probleem op te lossen. Dit gebeurt altijd pas na overleg met de patiënt.

Meer weten over Chinese kruiden?