WIE IS ACUPUNCTUUR KUYPER?

Welkom op onze website! Wij zijn Mike en Zeliha Kuyper, van Acupunctuur Kuyper in Bergen op Zoom. Acupunctuur Kuyper is opgericht in april 2014 nadat Mike zijn diploma voor klassieke acupunctuur in ontvangst mocht nemen. Hier is vier jaar studie en een stagereis naar China aan vooraf gegaan. Vandaar dat hij niet kon wachten om eindelijk  te starten met dit prachtige vak. 

Doordat Mike steeds gepassioneerd binnen kwam met mooie verhalen over de Chinese geneeskunde raakte ook zijn vrouw Zeliha geïnteresseerd. Na een open dag op Academie Qing Bai besloot ook zij de opleiding tot acupuncturist te volgen. Nu runnen zij samen de praktijk met ieder hun eigen cliënten.

Chinese geneeskunde is een vak waarin je nooit uitgeleerd raakt, vandaar dat zij allebei door zijn blijven leren na de opleiding. Naast klassieke acupunctuur wordt bij acupunctuur Kuyper ook gebruik gemaakt van andere vormen van Chinese geneeskunde. Onder andere:  Chinese kruidengeneeskunde, cupping, moxa therapie. Kijk voor meer behandelingen bij onze behandelmethoden.

MIKE KUYPER

Mike Kuyper is geboren en getogen in Bergen op Zoom. In 2006 is hij afgestudeerd van de sportopleiding CIOS in Goes, waarna hij direct verderging met de HBO-opleiding fysiotherapie in Rotterdam. Hier studeerde hij in 2010 af maar merkte hij dat de opleiding niet compleet was. Het menselijk lichaam is prachtig en het kunnen bijdragen aan het vlekkeloos functioneren ervan is nog mooier. Maar tijdens de opleiding ontdekte hij dat alleen fysiotherapie niet voldoende is om dit te bereiken. Het bewegingsapparaat wordt door fysiotherapie ondersteund maar ik kwam erachter dat er veel klachten waren waar ik als fysiotherapeut niets aan kon doen. Al snel gingen mijn gedachten naar acupunctuur. De passie van Acupunctuur Kuyper is het oplossen van alle lichamelijke klachten.

,,Ik ben mijn hele leven verbonden geweest met martial arts. Bij deze (Oosterse) vechtkunst zijn cultuur en religie met elkaar verweven. Ik was dan ook niet onbekend met acupunctuur en andere Oosterse geneeswijzen. Tijdens een Hwa Rang Do seminar in Italië werd ik geïntrigeerd door een acupunctuurbehandeling van een van de grote meesters. Het leek wel magie, een paar van die dunne naaldjes zorgden ervoor dat de patiënte binnen enkele minuten volledig pijnvrij was. Deze behandeling is me altijd bijgebleven. Na mijn opleiding ben ik meteen gestart met de uitgebreide studie voor acupuncturist. Ondertussen ben ik volledig werkzaam als acupuncturist en fysiotherapeut. Tevens ben ik geregistreerd lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA). Ik help mensen van hun klachten af, dat is mijn missie.”

ZELIHA KUYPER - AKAY

Zeliha Kuyper-Akay kreeg de passie voor Chinese geneeskunde te pakken door haar man, Mike, die dagelijks in geuren en kleuren vertelde over deze geneeswijze. Door zijn verhalen besefte zij steeds meer hoezeer de Chinese geneeskunde aansloot op haar denk- en leefwijze, en na een introductiedag besloot ze de knoop door te hakken en de opleiding te gaan volgen aan de Academie voor Chinese geneeswijzen: Qing Bai. 

De acupunctuuropleiding, heeft zij met vlag en wimpel afgerond. Aansluitend heeft zij ook de opleiding ‘Westerse Medische Basiskennis’ voltooid, waardoor zij door alle zorgverzekeraars erkend wordt als behandelaar en haar behandelingen door de zorgverzekeraar vergoed worden. Zeliha is praktiserend acupuncturist en is opgeleid in klassieke acupunctuur. Hiermee kan zij vrijwel iedere klacht behandelen.

Zij specialiseert zich verder in ooracupunctuur, kinderacupunctuur en cosmetisch acupunctuur. Wilt u een afspraak plannen met Zeliha? Zij is bereikbaar via 06-39141566 of info@acupunctuur-kuyper.nl.