Cupping bij Acupunctuur Kuyper in Bergen op Zoom

Neem contact op

Bij Acupunctuur Kuyper in Bergen op Zoom wordt behalve van acupunctuur ook gebruikgemaakt van andere behandelmethoden uit de Chinese geneeskunde, zoals cupping. Cupping kan erg goed werken bij pijnklachten en is een goede manier om energieblokkades op te heffen. De behandeling is zeer geschikt voor rugklachten, schouderklachten, nekklachten, longproblemen en verkoudheid.

Cupping

Cupping is een techniek die eigenlijk iedereen eens zou moeten proberen. Naast dat het een zeer effectieve methode is om verklevingen van huid en spieren los te maken geeft het ook een ontspannen gevoel. Cupping is vergelijkbaar met een massage, met als grote verschil dat er bij een massage vaak duwende bewegingen worden gemaakt en bij cupping juist een trekkende beweging.


De term cupping komt natuurlijk niet zomaar ergens vandaan. Er wordt gewerkt met cups, ofwel kopjes. Deze kunnen van glas, plastic of bamboe zijn. Bij glazen of bamboe cups worden de cups vanbinnen verwarmd en vervolgens snel op de huid gezet. Doordat hitte de neiging heeft om te stijgen wordt de huid vacuüm getrokken in de cup. Plastic cups worden vaak gebruikt in combinatie met een pomp die de cup vast zuigt op de huid. De patiënt ervaart vervolgens een trekkend gevoel en afhankelijk van de gebruikte techniek en zuigkracht kan dit aanvoelen van ontspannend tot zeer pijnlijk.


Cupping kent misschien één nadeel. Wanneer iemand veel last heeft van spierknopen of verklevingen kunnen er na de behandeling donkere vlekken ontstaan. Deze trekken vanzelf weer weg maar dit kan soms enkele dagen tot een week duren. Voor de therapeut zijn deze vlekken erg belangrijk omdat ze weergeven hoe het er met de patiënt voor staat. Zeer donkere vlekken wijzen op stagnatie terwijl bleke vlekken duiden op een tekort aan bloed of energie.


Cupping is een techniek die niet alleen valt onder de Chinese geneeskunde. Het is een wereldwijd gebruikte behandelmethode met veel verschillende technieken en variaties. Zo wordt er binnen de islam bijvoorbeeld gebruikgemaakt van wet cupping. 


Bij Acupunctuur Kuyper wordt cupping met name gebruikt bij pijnklachten. Het wordt toegepast om de oppervlakkige lagen van het lichaam te behandelen of om het lichaam als voorbereiding op de verdere behandeling te laten ontspannen en de bloedsomloop te stimuleren.


Zelf ervaren wat cupping voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op via de contactpagina.Vragen over cupping?