Oor acupunctuur

Bij oor acupunctuur worden dunne naalden, kleine metalen bolletjes of kleine zaadjes op specifieke punten op de oorschelp geplaatst. Deze punten komen overeen met de verschillende organen en delen van het lichaam. Door stimulatie van deze punten hersteld het energetische evenwicht in het lichaam en kunnen we gezondheidsproblemen te verlichten.

Oor acupunctuur wordt vaak gebruikt als een aanvullende therapie voor verschillende aandoeningen, waaronder pijnbestrijding, verslavingen, stress, slapeloosheid, spijsverteringsproblemen en andere gezondheidsproblemen. Het kan worden toegepast als een op zichzelf staande behandeling of in combinatie met lichaamsacupunctuur of andere behandelmethoden.

oor acupunctuur

Het voordeel van ooracupunctuur is dat het effect van de normale behandeling wordt verlengd en versterkt. Zo wordt de klacht ook in de thuissituatie behandeld. Heeft u een nikkel allergie? Geen probleem. Wij beschikken ook over plantaardige oorzaadjes. De tape die we gebruiken is van chirurgische kwaliteit en kan tot twee weken blijven zitten.

Wanneer kies je voor oor acupunctuur in plaats van normale acupunctuur?

De keuze tussen ooracupunctuur en traditionele lichaamsacupunctuur hangt af van verschillende factoren. De belangrijkste factor is het type aandoening maar ook de voorkeur van de patiënt. Hier zijn enkele situaties waarin oor acupunctuur mogelijk wordt overwogen in plaats van normale acupunctuur:

 

Lokale aandoeningen
 Ooracupunctuur wordt vaak gebruikt voor aandoeningen die specifiek gerelateerd zijn aan het hoofd, het gezicht of het oor zelf, zoals hoofdpijn, kaakpijn, oorsuizen (tinnitus) of oorinfecties. Omdat de oorschelp een directe verbinding heeft met deze gebieden, kan het stimuleren van de oor acupunctuurpunten effectief zijn bij lokale problemen.

 

Verslavingen en gewichtsbeheersing
 Ooracupunctuur wordt soms toegepast als een specifieke benadering voor het verminderen van cravings en ontwenningsverschijnselen bij mensen die willen stoppen met roken, alcohol drinken of drugsgebruik. Het kan ook worden gebruikt als ondersteuning bij gewichtsverliesprogramma’s.

 

Psychische aandoeningen en stress
Vanwege de nabijheid van de oor acupunctuurpunten tot de hersenen, wordt oor acupunctuur soms gebruikt bij de behandeling van psychische aandoeningen zoals angst, depressie, slaapstoornissen en stress. Het kan helpen om de balans in het zenuwstelsel te herstellen.

 

Gemak en toegankelijkheid
 Oor acupunctuur kan handig zijn in situaties waarin lichaamsacupunctuur lastig of niet mogelijk is, zoals bij patiënten met mobiliteitsproblemen, kinderen of mensen met naaldangst. Oor acupunctuur kan gemakkelijker worden toegepast en vereist geen volledige ontbloting van het lichaam.

 

Acupunctuur Kuyper

Binnen acupunctuur Kuyper zijn zowel Mike als Zeliha geschoold in deze vorm van acupunctuur. Beide kunnen zij de techniek toepassen indien de situatie daarom vraagt. Stoppen met roken? Begeleiding bij gewichtsverlies? Meer rust en ontspanning in het hoofd? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of een afspraak.